burger

«Виїжджати через гуманітарний коридор Колотилівка – Покровка можливо і потрібно!»

Опубліковано 9 Серпня 2023 року, о 11:44

Так Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук прокоментувала в ефірі «Суспільного ТБ» відновлення роботи цього пункту перетину на кордоні Бєлгородської та Сумської областей. Посадовиця нагадала, що він запрацював 5 серпня. Відтоді сотні людей щодня перетинають його в напрямку Сум

Віцепрем’єрка уточнила, що від Покровки курсують безкоштовні автобуси до Краснопілля. Там розташовані перші пункти прийому, де можна перепочити, отримати медичну та гуманітарну допомогу, а також усю необхідну інформацію для подальшого пересування. Зокрема, щодо спеціального евакуаційного поїзда із Сум до Києва, маршрутних автобусів до Харкова, передбачених виплат грошової допомоги тощо.

Ірина Верещук також наголосила, що держава всіляко сприяє тому, аби наші громадяни могли безперешкодно потрапити на територію, контрольовану Урядом. До прикладу, якщо є проблеми з наявністю документів.

«Якщо для дитини є лише свідоцтво про народження, наша прикордонна служба пропустить. Якщо немає паспорта, а є будь-яке інше посвідчення чи документ, це теж можливо. Окупанти можуть відібрати чи знищити паспорт. Часто через його відсутність люди не можуть наважитися на виїзд із небезпечних територій. Я закликаю використати цю можливість і перейти на контрольовану територію через діючий гуманітарний коридор», – резюмувала Віцепрем’єрка.