burger

Український парламент закликав світ не визнавати «вибори» на тимчасово окупованих територіях

Опубліковано 10 Серпня 2023 року, о 10:59

Верховна Рада звернулася до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їхніх парламентських асамблей щодо намірів рф провести незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України

Відповідну ініціативу (№ 9581) підтримали 287 народних депутатів, повідомляє у телеграм-каналі Верховна Рада України. 

Парламентарі закликали міжнародну спільноту не визнавати легітимність будь-яких «виборів» на тимчасово окупованих частинах території України, а також сприяти кримінальному переслідуванню осіб, які взяли участь в організації незаконного голосування.

Водночас депутати вважають за необхідне закликати світову спільноту не визнавати легітимності жодного виборного органу рф, вибори до якого відбуватимуться на ТОТ України. Крім того, не допускати участі делегацій таких органів влади рф у роботі міжнародних організацій.

У документі також міститься заклик визнати, що незаконні дії росії ще раз підтверджують неможливість проведення мирних переговорів до повного виведення окупаційних військ із міжнародно визнаної території України.

Своєю чергою депутати просять мешканців ТОТ України уникати участі у незаконних виборах, а міжнародні структури – не спрямовувати туди своїх спостерігачів.