burger

Гідність та повага — ключові слова у відносинах між суспільством та ветераном

Опубліковано 13 Серпня 2023 року, о 16:04

Сьогодні Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук відвідала Центр психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лiсова Поляна», що розташований у Пущі Водиці

«Лiсова Поляна» — це центр, де проходять лікування та реабілітацію ветерани та українські захисники. Фахівці центру забезпечують для них комплексний реабілітаційний та психологічний супровід.

Там Ірина Верещук взяла участь у стратегічній сесії щодо модернізації державних ветеранських політик. 

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінветеранів, Мінсоцу, Мінекономіки, Офісу Президента України, представники громадських та благодійних організацій тощо.

Говорили про реабілітацію та ресоціалізацію ветеранів. За словами Віцепрем’єрки, місцева влада та громади відіграватимуть важливу роль у поверненні ветеранів до цивільного життя. 

Серед іншого акцентували увагу на виявленні проблем у ветеранській політиці та пошуку робочих рішень. Особливо, що стосується фізичної і психічної реабілітації. Не менш важливими є питання соціально-економічної інтеграції. 

«Наше завдання як держави зробити все, аби ветерани відчували гідність, безпеку та довіру. Тому маємо удосконалювати та формувати якісну державну ветеранську політику», — резюмувала Ірина Верещук.