burger

Допомагаючи Україні, чеський народ демонструє добру історичну пам’ять про події в Судетах

Опубліковано 14 Серпня 2023 року, о 9:06

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила в інтерв’ю чеському телеканалу ČT24. Вона подякувала дружньому чеському народу, Президенту й Уряду цієї країни за допомогу і підтримку України

Віцепрем’єрка провела історичну паралель між загарбницькою війною, яку розв’язала росія проти нашої держави, й окупацією Гітлером у 1938 році Судетської області – частини території Чехословацької Республіки.

Вона нагадала, що Гітлер анексував Судети, пояснивши це захистом німців, які проживали у регіоні. Ця ситуація аналогічна початку війни на Донбасі у 2014 році. При цьому і територіальна експансія Гітлера, і агресія Путіна відбулися всупереч підписаним договорам, які гарантували безпеку.

«Цю частину своєї історії чехи добре пам’ятають. Тому допомагають українцям у складний період. І ми їм за це дуже вдячні. На цьому прикладі ми виразно бачимо, що Путін – це сучасний Гітлер. Але війна з Україною повернеться до нього бумерангом відплати. Країни Європи й весь вільний світ мають підтримати нас у санкційних механізмах і притягненні росії до відповідальності», – резюмувала Ірина Верещук.