burger

Всебічне реагування на потреби ветеранів – запорука їх повноцінної адаптації до цивільного життя

Опубліковано 18 Серпня 2023 року, о 11:18

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо надання психологічних та інших послуг ветеранам війни й військовослужбовцям

У ній взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінветеранів, МОЗу, МВС, Мінекономіки, Міноборони, ЗСУ, Координаційного центру психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів, обласних військових адміністрацій, громадських і міжнародних організацій та інші.

Присутні акцентували увагу на необхідності модернізації роботи Територіальних центрів комплектування (ТЦК). Зокрема через розширення їхньої сервісної складової для ветеранів та військовослужбовців.

Для майже 1500 працівників ТЦК з усіх регіонів, які займаються соціальним захистом, вже провели спеціальні навчання. Така ініціатива допомогла підготувати їх до якісного консультування військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх родин.

Йшлося також про необхідність запровадження посади патронатного менеджера. Він супроводжуватиме військовослужбовця на шляху його лікування та реінтеграції.

Окрему увагу Ірина Верещук звернула на необхідність напрацювання єдиної ветеранської політики для військовослужбовців усіх підрозділів і структур.

Зокрема, обговорили можливість запровадження системи, за якою надавачі різнобічних послуг для ветеранів будуть знати, кому і яка допомога потрібна.

«Завдання державної, регіональної та місцевої влади – оперативно відреагувати на потреби ветерана. Тому ми маємо акумулювати для цього усі наші можливості», – резюмувала Віцепрем’єрка.