burger

Відбулося розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Опубліковано 30 Серпня 2023 року, о 13:31

Засідання пройшло під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук та інших членів Уряду. Також були присутні Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, керівники військово-цивільних адміністрацій, представники місцевого самоврядування і міжнародні партнери.

 Захід провели у новому форматі безпосереднього спілкування з представниками територіальних громад регіонів України, першим із яких стала Херсонщина.

 Учасники засідання розглянули питання ліквідації наслідків підриву росією Каховської ГЕС, екологічної ситуації, відновлення водопостачання й інфраструктури на деокупованих територіях.

 Серед іншого, йшлося і про грошову допомогу від держави у розмірі 5 тис. гривень на особу постраждалим від підтоплення. Станом на 28 серпня 2023 року в Херсонській області таку допомогу вже виплачено на загальну суму понад 61 млн гривень. Крім того, триває прийом заяв на одноразову грошову допомогу постраждалому населенню за втрачений урожай. На ці потреби з резервного фонду державного бюджету виділено 212,2 млн гривень.

 З представниками місцевого бізнесу, аграріями та фермерами обговорили важливість доступних кредитів і полегшених кредитних умов на деокупованих територіях, пільгового кредитування сільськогосподарських підприємств.

 Крім того, на засіданні було обговорено стан забезпечення вчителів і дітей ноутбуками, необхідними для навчання в онлайн-форматі.

 Учасників заходу поінформували про роботу хабу для внутрішньо переміщених осіб із Херсонщини, який працює в Одеській області. Також обговорювалося питання допомоги у працевлаштуванні внутрішніх переселенців із Херсонщини.