burger

У порядку денному засідання Коордштабу з ВПО — створення Рад з питань внутрішньо переміщених осіб та виплати переселенцям

Опубліковано 2 Вересня 2023 року, о 11:30

Під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінінфраструктури, Мін’юсту, Мінфіну, МЗС, Нацсоцслужби, обласних військових адміністрацій (ОВА), інших відомств та організацій, а також Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Серед іншого, учасники наради обговорили процес створення Рад з питань ВПО при місцевих органах влади. Такі ради сприятимуть реалізації регіональної політики щодо внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, їхній адаптації й інтеграції у приймаючі громади.

Наразі Ради з питань ВПО вже утворені при Чернігівській, Київській, Житомирській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Донецькій, Сумській, Миколаївській, Закарпатській, Волинській ОВА та Київській міській військовій адміністраціях.

Також на засіданні Коордштабу розглядалося питання виплат допомоги на проживання ВПО. Зокрема, у серпні на такі виплати було спрямовано 5,9 млрд гривень.