burger

Відбулося чергове засідання Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану

Опубліковано 9 Вересня 2023 року, о 10:59

Учасники обговорили дотримання прав вихованців інтернатних закладів, переміщених із небезпечних територій.

Було розглянуто приклад Дружківського дитячого будинку-інтернату, що на Донеччині. Частину його вихованців перемістили до Магальського дитячого будинку-інтернату у Чернівецькій області.

Віце-премʼєр міністр Ірина Верещук заслухала представників Мінсоцполітики, Нацсоцслужби, Донецької та Чернівецької ОВА, інших зацікавлених органів, а також Представника Уповноваженого з прав дітей, сім’ї, молоді та спорту.

Члени Координаційного штабу запропонували розглянути можливість запровадження пілотного проєкту, який би передбачав розміщення дітей зі складними захворюваннями у дитячі будинки сімейного типу або малі групові будинки.

Учасники засідання дійшли висновку, що потребує змін також нормативно-правова база, яка регулює діяльність закладів інтернатного типу.

Очільниця Мінреінтеграції доручила вивчити можливість змінити нормативну чисельність працівників інтернатних закладів, тривалість їхнього робочого часу та умови оплати.

Крім того, було запропоновано проводити спільні моніторингові візити до закладів, які наразі найбільше потребують допомоги.

Посадовиця наголосила, що нині перед державою стоїть завдання спільними зусиллями, із залученням міжнародної допомоги, підтримувати заклади такого типу. Особливо це актуально в умовах війни, коли чимало інтернатів були евакуйовані з небезпечних територій.