burger

Функціонал щодо зниклих безвісти передано від Мінреінтеграції до МВС, Міноборони та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Опубліковано 13 Вересня 2023 року, о 9:32

Відповідну постанову було прийнято вчора на засіданні Уряду. Вона передбачає передачу від Мінреінтеграції до МВС повноважень із координації розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Своєю чергою компетенції, пов’язані з діяльністю пошукових груп для пошуку тіл загиблих, передаються Генеральному штабу ЗСУ.

Відомство ухвалюватиме рішення про утворення пошукових груп (погодивши його з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими), визначатиме порядок проведення пошукових робіт, порядок ексгумації. А також проводитиме вилучення (ексгумацію) тіл (останків) загиблих (померлих) осіб та їх транспортування (евакуацію) до державних спеціалізованих установ або місць остаточного поховання.

Крім того, деякі повноваження щодо передачі та репатріації тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв’язку зі збройною агресією проти України, передаються до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Орган також здійснюватиме проведення переговорів із гуманітарними місіями, громадськими об’єднаннями, благодійними організаціями та фізичними особами, які перебувають на ТОТ з метою розшуку зниклих безвісти.

Зі свого боку голова Коордштабу після узгодження з Об’єднаним центром та Офісом Генпрокурора ухвалюватиме рішення про затвердження списку для передачі та репатріації тіл (останків).