burger

Відбулося засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, присвячене Харківщині

Опубліковано 15 Вересня 2023 року, о 15:33

Розширене засідання Президії Конгресу пройшло під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Цього разу розглядалися питання відновлення, розмінування та підготовки до осінньо-зимового періоду у Харківській області. 

У заході взяли участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба. Серед учасників були й представники міжнародних організацій та посольств іноземних держав. Загалом до зустрічі приєдналися наживо й онлайн понад 200 учасників, 115 із яких – представники Харківщини.

Під час виступу Прем’єр-міністр зазначив, що пріоритетом для влади залишається швидка відбудова. І одним з її основних напрямів є програма єВідновлення. В її межах вже понад 12 тисяч родин отримали кошти на ремонти, а сума виплат становить більш ніж 1 млрд гривень.

На відновлення населених пунктів, інфраструктури житлового і громадського призначення Харківської області з фонду ліквідації наслідків збройної агресії було виділено 3,56 млрд гривень. В першу чергу йдеться про капітальний ремонт шкіл, житлових багатоповерхівок, лікарень. Також особлива увага приділяється підготовці енергосистеми до опалювального сезону та відновленню критичної інфраструктури.

За даними Харківської обласної військової адміністрації, на виконання завдання Президента України на деокупованих територіях Харківщини відновлено 90% електропостачання та 78% газопостачання. Крім того, реалізуються проєкти з відбудови зруйнованих споруд на суму 1,1 млрд гривень.

Загалом у регіоні проживають 513 тисяч внутрішньо переміщених осіб, яким вже виплачено 7 млрд гривень соціальної підтримки.