burger

Звітуємо про роботу Координаційного штабу з питань деокупованих територій

Опубліковано 22 Вересня 2023 року, о 8:53

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань відновлення деокупованих територій.

У ньому взяли участь представники міністерств, силових відомств, державних структур, обласних військових адміністрацій та інші.

Присутні обговорили питання заборгованості за спожиті комунальні послуги у період ведення бойових дій або тимчасової окупації.

«Несправедливо, що люди мають платити за електроенергію, якою фактично не користувалися. Тому це питання потребує негайного врегулювання», – наголосила Віцепрем’єрка.

Нагадаємо, згідно з розробленою Мінреінтеграції постановою заборонено стягувати із громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року. Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані рф, відповідно до Переліку Мінреінтеграції.

Серед іншого, обговорили питання виплат по іпотечних кредитах на житло, яке знаходиться на ТОТ. Зокрема, можливі шляхи його вирішення.

«Люди виїхали з Маріуполя, втім змушені платити банкам по іпотеці за свою нерухомість. Так не має бути, бо люди там не живуть і їхнє житло взагалі може бути зруйноване», – зазначила Ірина Верещук.

У результаті засідання учасники напрацювали контури можливих рішень проблемних питань.