burger

Ірина Верещук взяла участь у міжнародній зустрічі з гуманітарного реагування в Україні

Опубліковано 26 Вересня 2023 року, о 15:49

Міністерство закордонних справ Норвегії та Генеральний директорат Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ECHO) провели третє засідання Старших посадових осіб з питань гуманітарної допомоги Україні.

Воно відбулось за участі представників українського та норвезького Урядів і ключових організацій та партнерів ЄС із надання гуманітарної допомоги Україні.

Метою засідання було отримати актуальну інформацію щодо ефективності гуманітарного реагування, посилення його фінансування, взаємозв’язку між гуманітарною допомогою та відновленням тощо.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук наголосила на необхідності гуманітарної допомоги Україні, адже мільйони внутрішньо переміщених осіб та мешканці прифронтових районів дуже розраховують на неї.

«Багато українців все ще критично залежать від гуманітарної підтримки. Вони розраховують на нашу з вами спільну допомогу. Тому фінансування, гуманітарне реагування та наші зусилля не можна зменшувати», – зазначила посадовиця.

За словами Ірини Верещук, зараз важливим завданням для нас є пройти зимовий період: «Гуманітарне реагування залишається пріоритетом, особливо взимку».  

«Нам вкрай необхідно зараз правильно інвестувати у проєкти з вінтеризації та кеш-підтримки. Минулої зими саме ці програми спрацювали й врятували багато людей», – резюмувала Віцепрем’єрка.