burger

Наша місія – у підтримці переселенців і всіх, хто постраждав від війни, – Ірина Верещук

Опубліковано 29 Вересня 2023 року, о 20:43

У межах робочої поїздки до Одеси Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Одеській ОВА.

До засідання долучилися заступник голови Одеської ОВА, керівник Координаційного центру Дмитро Радулов та інші представники центру.

Наразі в Одеській області активно працюють над створенням Координаційних центрів підтримки цивільного населення на рівні територіальних громад. Вони функціонують вже у 3 районних військових адміністраціях і 60 громадах.

У таких центрах реалізовуються місцеві програми підтримки внутрішньо переміщених осіб. Як наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук, така ініціатива дає змогу швидше та ефективніше надавати допомогу громадянам.

«Саме тому ми маємо напрацювати дієвий механізм координації й оперативно реагувати на виклики. Наше завдання – усіма можливими способами підтримувати переселенців і всіх тих, хто постраждав від війни», – додала посадовиця.

Навівши як приклад власний досвід, вона запропонувала членам Коордцентру при Одеській ОВА розподілити обов’язки відповідно до потреб вразливих груп населення, таких як ВПО, ветерани, особи з інвалідністю й статусні діти. Це забезпечить більш ефективну координацію дій між співробітниками.

Наголошено було і на важливості залучення до цих процесів міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що робота Коордцентрів спрямована на вирішення питань соціального захисту, зокрема забезпечення житлом і сприяння зайнятості, надання психосоціальної, гуманітарної, медичної, правової допомоги тощо.