burger

Відбулася зустріч урядових делегацій України та Республіки Молдова з торговельно-економічних питань

Опубліковано 29 Вересня 2023 року, о 18:30

Сьогодні в Одесі відбулася зустріч співголів Міжурядової українсько-молдовської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва – Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та Віцепрем’єр-міністра Республіки Молдова Олега Серебряна.

«Молдова є одним із важливих партнерів, дружнім сусідом та державою, яка неодноразово засуджувала російську агресію і підтверджує це не словом, а ділом. Ви з перших днів війни надали прихисток тисячам українських шукачів притулку. Ми вдячні за все, що ви робите для нас», – наголосила Ірина Верещук.

У межах зустрічі відбувся конструктивний обмін напрацювань з актуальних питань українсько-молдовських відносин. Зокрема, про двостороннє співробітництво в енергетичній та інфраструктурній, прикордонній та митній сферах, перспективи європейської інтеграції України та Республіки Молдова.

Сторони обговорили співробітництво в галузі агропромислового комплексу. Посадовиця подякувала за рішення Молдови не вводити обмежень на експорт української сільськогосподарської продукції, що є важливим для обох сторін, і висловила сподівання на продовження цих домовленостей у 2024 році.

Підписано Угоду про співробітництво у сферах безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Це надасть додаткові можливості українським експортерам.

«Сьогоднішні домовленості сприятимуть сталому розвитку українсько-молдовських зв’язків та допоможуть процвітанню і розвитку наших держав», – резюмувала Віцепрем’єрка Ірина Верещук.