burger

Відбулось засідання Коордштабу щодо розроблення Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ

Опубліковано 12 Жовтня 2023 року, о 13:48

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань відновлення деокупованих територій. 

У ньому взяли участь представники міністерств, силових відомств, державних структур, обласних військових адміністрацій та інших зацікавлених органів.

Присутні узгодили свої дії у процесі розроблення Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України.

Під час засідання Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук та учасники наради обговорили з представником ДМС низку питань, які стосуються роботи органу на відповідних територіях після їх деокупації.

Зокрема, щодо етапів відновлення роботи органу, впровадження ідентифікації та паспортизації українських громадян. А також – якими будуть дії держави щодо іноземців, які там проживатимуть без належних українських документів.

З цього приводу ДМС доручено на наступне засідання Координаційного штабу підготувати доповіді з відповідями на порушені питання.

Також доручення від Віцепремʼєрки отримало МОН. Перед міністерством поставлене завдання підготувати до наступного засідання доповідь щодо відновлення освіти на деокупованих територіях.