burger

Відбулося засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, присвячене Сумщині та Чернігівщині

Опубліковано 13 Жовтня 2023 року, о 16:29

Розширене засідання Президії Конгресу пройшло під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Захід відбувся 12 жовтня. Цього разу розглядалися нагальні питання Сумської та Чернігівської областей. Зокрема, щодо нормалізації життя у громадах, які були деокуповані, безпеки та підготовки до зими.

У заході взяли участь Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук та заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба. 

Серед учасників були й керівники українських посольств за кордоном та іноземних дипломатичних представництв в Україні, а також представники Сумщини та Чернігівщини. Загалом до зустрічі наживо й онлайн долучилися 293 учасники, з яких 108 – представники територіальних громад.

Під час виступу Прем’єр-міністр зазначив, що серед пріоритетних напрямів роботи влади – проходження опалювального сезону, відновлення житла людей, соціальної та критичної інфраструктури, а також підтримка місцевого бізнесу.

Очільник Уряду додав, що наразі є достатні запаси газу у сховищах – 15,5 мільярда кубічних метрів та понад 1,2 мільйона тонн вугілля. У Чернігівській області створено 330 «Пунктів незламності», у Сумській – 541 пункт. Загалом Чернігівщина готова до опалювального сезону на 99,5%, Сумщина – на 99,1%.