burger

Де ВПО можуть отримати щеплення від кору

Опубліковано 16 Жовтня 2023 року, о 14:27

Внутрішньо переміщені особи мають право вакцинуватися незалежно від місця проживання. Про це інформує Центр громадського здоров’я МОЗ.

Так, ВПО можуть отримати щеплення, навіть якщо вони не мають підписаної декларації з лікарем. У них є можливість звернутися до будь-якого закладу охорони здоров’я й отримати медичні послуги безоплатно.

У місцях поселення ВПО обов’язково працює медичний працівник, який допоможе організувати усі процеси, пов’язані з медичними послугами та вакцинацією.

Крім того, внутрішні переселенці можуть зробити щеплення у мобільних вакцинальних бригадах. Вони діють для всіх громадян і можуть здійснювати виїзд до віддалених районів або додому у разі, якщо батьки чи опікуни дитини не можуть самостійно пересуватися.

Викликати бригаду можна, зателефонувавши регіональному координатору з вакцинації. Дізнатися його контакти ви можете, звернувшись до контакт-центру МОЗ за номером: 0 800 602 019.

Також мобільні бригади МОЗ проводять щеплення у дитячих точках «Спільно» від ЮНІСЕФ. Дізнатися деталі та графік вакцинації можна в Telegram-каналах, перелік яких ви знайдете за посиланням.

Якщо ви не впевнені, чи має ваша дитина щеплення КПК (від кору, паротиту і краснухи), зверніться до сімейного лікаря або педіатра та зробіть запит на перевірку вакцинального статусу у медичних документах або в Електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ).