burger

Ірина Верещук провела нараду за результатами роботи Міжурядової українсько-молдовської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва

Опубліковано 19 Жовтня 2023 року, о 16:08

У ній взяли участь представники Мінреінтеграції, Посольства України в Республіці Молдова, Мінінфраструктури, Мінагрополітики, Мінекономіки, Міненерго й інші.

На нараді відзвітували про стан виконання домовленостей, досягнутих за результатами зустрічі співголів Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яка відбулася 29 вересня в місті Одеса. 

Наразі на погодженні у молдовської сторони перебуває проєкт Угоди про спільне обслуговування ліній електропередач та Меморандум про запровадження системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-молдовському кордоні. 

Молдовській стороні направлені пропозиції щодо внесення змін до проєкту Угоди про пункти пропуску через українсько-молдовський державний кордон і спрощений пропуск громадян. 

Також з молдовською стороною опрацьовується визначення спільного статусу для пункту пропуску «Ямпіль – Косеуць» та місця його будівництва на території України.

Триває підготовка до проведення зустрічі, на якій планується обговорити розробку законодавчих актів та спільних методик проведення досліджень у сфері санітарних та фітосанітарних заходів. 

«Маємо прискорити всі процеси й активізувати зусилля для виконання досягнутих домовленостей і налагодження ефективної співпраці з молдовською стороною», – резюмувала Віцепрем’єрка.