burger

Кожне міністерство має створити резерв працівників для роботи на деокупованих територіях

Опубліковано 19 Жовтня 2023 року, о 17:24

В Будинку Уряду під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях. 

У заході взяли участь голова Нацагентства з питань державної служби Наталія Алюшина, заступник Міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко, представники Офісу Президента, інших центральних органів виконавчої влади та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За результатами наради відбувся пресбрифінг, під час якого посадовці розповіли про результати виконаної роботи.

Так, у липні цього року запрацювала електронна платформа, через яку охочі можуть вступити до резерву держслужбовців на ДОТ. Як повідомила голова НАДС, наразі в системі зареєстровано 2137 анкет, з них вже зараховано 1951.

Також була прийнята постанова Уряду, яка значно вдосконалила процес подачі заяв до кадрового резерву. Відтепер кандидат має вказати своє фактичне місце перебування, а також свою готовність розпочати виконання службових обов’язків вже зараз. Це дає змогу відразу відібрати реальних кандидатів.

Для освітян та медиків цього тижня Уряд схвалив окремі постанови, які визначають порядок формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Крім того, МОЗ вже розробляє концепцію повернення української системи охорони здоров’я на звільнених територіях. Вона передбачає окремі підходи до відновлення медицини для територій, окупованих з 2014 та з 2022 року відповідно.

Віцепрем’єрка закликала інші міністерства за прикладом цієї моделі напрацювати власні концепції формування резерву відновлення. Водночас визначити матеріально-технічні потреби для передачі цієї інформації міжнародним донорам.

«Така робота має бути проведена вже зараз, не чекаючи деокупації. Це і є маркер того, наскільки влада вірить і готується до звільнення всіх територій. Кожне міністерство має сформувати власні резерви. Від освіти, культури, медицини – до соціальної та правоохоронної сфери», – наголосила Ірина Верещук.

За результатами наради Вищій раді правосуддя та Вищій кваліфікаційній комісії суддів доручено опрацювати питання створення окремого кадрового резерву суддів для роботи на ДОТ.

«Хочу відзначити трійку лідерів – НАДС, МОЗ і МОН. Своїм прикладом вони показали, що сформувати кадровий резерв для роботи на деокупованих територіях можливо і необхідно. Дякую їм за таку важливу роботу, яка пришвидшить відновлення України», – підсумувала Віцепрем’єрка Ірина Верещук.