burger

У восьми населених пунктах Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей

Опубліковано 23 Жовтня 2023 року, о 16:57

Сьогодні на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації одноголосно підтримано рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації приблизно 250 дітей. Вона буде проведена із 8 населених пунктів Бахмутського та Покровського районів, де безпекова ситуація залишається критичною.

Усіх дітей в супроводі одного з батьків або ж законного представника буде вивезено до початку холодів.

Спочатку евакуйованих направляють у гуманітарний хаб. Там вони можуть перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу.

Далі їх прийме Житомирщина. Там вони безкоштовно будуть забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

Завдяки координації Донецької ОВА, підтримці Нацполіції та ДСНС 41 дитину вже вивезено у безпечні місця.

«Хочу подякувати представникам ОВА, спеціальному підрозділу Національної поліції «Білі Янголи», ДСНС та усім, хто допомагає з евакуацією дітей. Ми відповідаємо за їхнє життя та здоров’я», – наголосила Ірина Верещук.

З питань евакуації з Донецької області звертайтеся до представників місцевої влади. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.