burger

Сьогоднішнє засідання Коордштабу з деокупованих територій: фокус на соціальних питаннях

Опубліковано 25 Жовтня 2023 року, о 18:04

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук провела чергове засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій. Його учасники наголосили на важливості оперативного розроблення та реалізації Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ.

Присутні зокрема обговорили перелік питань напряму «Соціальний захист», передбачений Стратегією.

Йшлося про відновлення системи соціального захисту та надання базових соціальних послуг на звільнених територіях. А також про механізм набуття права на пенсію особами, які отримали таке право в період тимчасової окупації.

Говорили і про відновлення освіти на ДОТ. Так, МОН та іншим виконавцям доручено доповісти щодо проміжних результатів виконання Рекомендацій слухань у Комітеті ВР з питань освіти, науки та інновацій на тему: «Відновлення освіти на деокупованих територіях».

Учасники порушили й питання актуалізації Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, який затверджено наказом Мінреінтеграції. Зокрема, йшлося про можливе внесення змін до Переліку згідно з пропозиціями Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Чернігівської ОВА.

Крім того, наразі Мінреінтеграції спільно з Державною міграційною службою напрацьовують першочергові кроки, необхідні для відновлення документів громадян України, врегулювання статусу іноземців на деокупованих територіях тощо.