burger

Як відновлюються звільнені території Херсонщини

Опубліковано 26 Жовтня 2023 року, о 9:03

Майже рік тому почалася деокупація Херсонщини. Наразі деокуповано вже понад 220 населених пунктів Херсонської області. На звільнених територіях тривають роботи з відновлення критичної та соціальної інфраструктури, надається гуманітарна допомога мешканцям.

Цими процесами, зокрема, опікується Координаційний штаб з питань деокупованих територій, який очолює Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Гуманітарна допомога

Мешканцям Херсонщини міжнародні та волонтерські організації вже надали 1 231 935 продуктових та 191 532 гігієнічних набори.

На цей час визначено 31 пункт видачі гуманітарної допомоги: 14 з них по місту Херсон, 17 – у громадах деокупованої частини області.

Відновлення критичної інфраструктури:

Газопостачання

Відновлене у 77 населених пунктах. Тривають ремонтні роботи газових мереж, які зазнали пошкоджень.

Електропостачання

Відновлене у 188 населених пунктах.

Водопостачання

Відновлено у 175 населених пунктах.

Медицина

Наразі на ДОТ Херсонщини працюють 80 закладів охорони здоров’я.

Мобільний звʼязок

Відновлено у 62 населених пунктах області.

Заклади надання соціальних та адміністративних послуг

У 5 сервісних центрах Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області здійснюється прийом громадян. ЦНАП відновив роботу у 56 населених пунктах.

Фінансові установи

Після деокупації правобережжя Херсонщини відновили свою роботу 19 банківських відділень. Також функціонує 68 банкоматів та 51 термінал самообслуговування.

Поштовий зв’язок

У Херсоні Укрпошта відновила роботу 19 відділень, «Нова пошта» – 7 відділень. Також продовжується відновлення стаціонарних відділень по деокупованих територіях області.