burger

Акредитація на Всеукраїнський форум Рад ВПО

Опубліковано 27 Жовтня 2023 року, о 13:10

У Києві з 1 до 3 листопада 2023 року вперше відбудеться Всеукраїнський форум Рад ВПО

Наразі в Україні майже 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Всі вони потребують соціального захисту, працевлаштування та повноцінної інтеграції у приймаючі громади.

Ради ВПО покликані сприяти адаптації та інтеграції внутрішніх переселенців у нових громадах. Рада ВПО – це консультативно-дорадчий орган, який складається з внутрішньо переміщених осіб та який діє на добровільних, позапартійних і волонтерських засадах. Основна роль Рад ВПО – адвокаційна, тобто захищати права й інтереси внутрішніх переселенців. Наразі в Україні вже створено понад 500 Рад ВПО.

Всеукраїнській форум Рад ВПО стане першою широкою платформою для діалогу між представниками ВПО, центральною та місцевою владою, громадським сектором і міжнародними організаціями.

Мета форуму – напрацювати спільні алгоритми підтримки, адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади. Покращити взаємодію між владою, громадськими й міжнародними гуманітарними організаціями в адаптації та інтеграції внутрішніх переселенців.

Ключові спікери Форуму:

– Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук,
– Спеціальна доповідачка ООН з питань прав внутрішньо переміщених осіб Паула Гавірія Бетанкур, – Представниця Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Форум проходитиме в Chamber Plaza Торгово-промислової палати України (вул. Велика Житомирська, 33). Початок о 09:30.

З програмою заходу можна ознайомитися тут. Преспідхід учасників Форуму запланований у перший день заходу, 1 листопада, з 11:45 до 12:15.

Обов’язкова попередня акредитація до 18:00 31 жовтня 2023 року.

Акредитація: Раїса Тернавська, (096) 397-03-42.

Захід проводитиметься Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) й Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). Вміст є виключно відповідальністю БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та не обов’язково відображає погляди Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) й Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).