burger

Запропоновано створити міжнародну коаліцію держав для повернення депортованих українських дітей

Опубліковано 30 Жовтня 2023 року, о 14:00

Таку ініціативу озвучила делегація Канади під час зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, яка відбулася на Мальті. Її підтримали багато країн – учасниць заходу, повідомляє офіційний сайт Президента України.

Пропозиція щодо створення міжнародної коаліції – це один з елементів плану реалізації Формули миру Президента Зеленського. Зокрема, в частині повернення депортованих дітей, звільнення цивільних заручників і військовополонених.

Зазначена ініціатива стане продовженням плану Bring Kids Back UA Президента Зеленського. Її основна мета – вивезення дітей не лише з росії, а й із ТОТ. В окупації наразі залишаються багато дітей, чиї батьки загинули або їх чи законних представників немає поруч.

Нагадаємо, Канада є однією з держав-співлідерок імплементації четвертого пункту Формули миру Глави Української держави «Повернення військовополонених і депортованих осіб». А також очолює Групу друзів з питань дітей і збройних конфліктів при ООН. Це мережа держав, які цільовою допомогою й адвокаційними зусиллями рятують дітей від війни.