burger

Підтримка громадянського суспільства в Україні – один із пріоритетів діяльності Європейського економічного та соціального комітету

Опубліковано 3 Листопада 2023 року, о 17:31

Про це йшлося під час зустрічі українських посадовців із представниками ЄЕСК у Києві.

Українську сторону представляли Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, Голова парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, народні депутати.

Під час зустрічі було представлено ініціативу, яку наразі розробляє ЄЕСК для українського громадянського суспільства. Також учасники обговорили стан громадянського суспільства в Україні, роботу Комітету та Верховної Ради у напрямі вступу до ЄС.

У ЄЕСК запевнили, що готові реалізовувати будь-які ініціативи, що допоможуть у просуванні європейських прагнень України. Комісія має на меті посилити роль громадянського суспільства у процесі євроінтеграції України та у її відновленні.

Нагадаємо, що 19 вересня 2023 року Європейський економічний та соціальний комітет ухвалив рішення залучити представників громадянського суспільства країн-кандидатів на членство в ЄС до своєї роботи. Ініціативу підтримали у Європейській комісії, Європейській раді та Європейському парламенті.

Так, в Україні було створено Платформу громадянського суспільства Україна – ЄС. Вона складається з представників громадянського суспільства України з однієї сторони й членів ЄЕСК – з іншої.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук подякувала представникам ЄЕСК за підтримку України, особливо у такі непрості для нашого народу часи. А також Галині Третьяковій – за порушення проблематики фінансування діяльності громадянського сектору в Україні.