burger

Ірина Верещук зустрілася з представниками Світового банку

Опубліковано 7 Листопада 2023 року, о 18:42

У будівлі Кабінету Міністрів відбулася робоча зустріч Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук із представниками Світового банку.

Сторони обговорили можливість співробітництва в межах реалізації заходів, визначених Стратегією державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, яка була схвалена Урядом.

Ірина Верещук розповіла про роботу Координаційного штабу з питань ВПО та Коордцентрів підтримки цивільного населення при обласних військових адміністраціях, які були створені на виконання зазначеної Стратегії.

Також посадовиця поінформувала учасників зустрічі про впровадження ініціативи зі створення центрів життєстійкості у громадах.

«Разом з Офісом Першої леді Олени Зеленської ми започаткували й втілюємо у життя проєкт центрів життєстійкості. Зокрема, у кожній громаді планується створення центрів життєстійкості як «єдине вікно» з надання послуг людям, які постраждали від збройної агресії. Ми хочемо, щоб такі центри включали всі послуги на рівні громади. Як соціальні й адміністративні, так і психологічні», – зазначила Віцепрем’єрка.

Своєю чергою регіональний директор Світового банку зі сталого розвитку в регіоні Європи та Центральної Азії Самех Нагіб Вахба повідомив про основні напрями діяльності Світового банку в Україні.

Довідково:

Для підтримки надання основних державних послуг в Україні з початку повномасштабного вторгнення Світовий банк мобілізував понад 23 мільярди доларів США екстреного фінансування. Загалом майже половина всієї економічної допомоги, виділеної для підтримки України, була мобілізована саме через Світовий банк.