burger

Утворено міжвідомчу робочу групу з питань розроблення Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ

Опубліковано 8 Листопада 2023 року, о 17:25

На засіданні Коордштабу з питань деокупованих територій одностайно проголосували за утворення міжвідомчої робочої групи з питань розроблення Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ.

Її діяльність буде спрямована на координацію усіх зацікавлених сторін і передбачатиме регулярні засідання для розгляду напрацювань окремих пунктів Стратегії.

Склад міжвідомчої робочої групи вже визначений. Туди увійшли представники Мінреінтеграції, Офісу Президента України, Представництва Президента України в АРК, Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини й громадських організацій, зокрема Центру прав людини ZMINA. Про бажання долучитися до робочої групи заявила Українська Гельсінська спілка з прав людини та інші.

Робоча група проводитиме перші зустрічі вже з наступного тижня.

Ірина Верещук наголосила, що у кожному міністерстві мають бути визначені профільні заступники, які відповідатимуть за питання процесу деокупації та реінтеграції.

Також присутні обговорили напрацювання щодо напряму «Соціальний захист» у Стратегії. Представник Мінсоцполітики відзвітував, що наразі необхідно створити план заходів щодо формування кадрового резерву.

Віцепрем’єрка акцентувала на необхідності розроблення Мінекономіки концепції, яка передбачатиме вжиття заходів для економічного відновлення всієї деокупованої території України.

«Ми віримо у деокупацію так, як вірять наші захисники зі зброєю в руках на передовій. Тому давайте будемо робити все залежне від нас, аби впевненими кроками відновлювати Україну», – наголосила Ірина Верещук.