burger

Треба збільшити кількість штатних працівників військово-лікарських комісій

Опубліковано 13 Листопада 2023 року, о 14:15

Наразі навантаження на військово-лікарські комісії (ВЛК) суттєво зросло. Через це там необхідно вдосконалити систему діловодства.

На цьому наголосили на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Нагадаємо, військово-лікарські комісії ухвалюють спеціальні постанови про придатність до військової служби. Зокрема, про причинний зв’язок захворювань (поранень, контузій, травм, каліцтв), про потребу в лікуванні, реабілітації, протезуванні тощо.

Командування медичних сил ЗСУ ухвалило рішення щодо збільшення штатної чисельності для налагодження роботи, адже існує кадрова проблема у діловодстві самих ВЛК.

Ірина Верещук доручила звернутися до Головного управління персоналу Генерального штабу з проханням якнайшвидше надати дорожню мапу зі збільшення кількості штатних одиниць ВЛК.

Крім того, Командування відзвітувало про стан аналізу 20 постанов ВЛК, які понад 4 місяці перебувають на розгляді. Так, вже розглянуто й опрацьовано звернення від 15 осіб з Івано-Франківщини. Водночас у процесі вирішення питання щодо інших звернень.

Також на засіданні пролунала пропозиція створити гарячу лінію ВЛК. На ній родичам попередньо пояснюватимуть усю процедуру, надаватимуть інформацію щодо необхідних документів тощо.

Планується обладнати окреме робоче місце для працівника кол-центру, щоб він постійно був на зв’язку і приймав звернення. Це, зокрема, стане можливим завдяки цифровізації ВЛК, яку запроваджує Уряд.