burger

Підтримка цивільного населення на Буковині: Коордцентр при Чернівецькій ОВА пропонує власні ініціативи

Опубліковано 29 Листопада 2023 року, о 9:05

Вперше в Україні Чернівецька область започаткувала проведення днів ментального здоров’я у громадах. Це стало можливим за сприяння Координаційного центру підтримки цивільного населення.

Вказана ініціатива передбачає тренінги для дітей та дорослих, консультування із психоемоційного розвантаження, а також інтерактиви для всіх верств населення.

Також у співпраці з регіональним координатором українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України» проводяться тренінги на тему: «Охорона психічного здоров’я».

З метою інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя області організовуються ярмарки вакансій «Живи і працюй в Україні».

Крім того, Координаційні центри здійснюють виїзні приймання. До них звернулися вже майже 600 громадян. Усі питання вирішуються оперативно й результативно.

Наразі організовано роботу Коордцентрів при районних військових адміністраціях та у 42 сільських, селищних і міських радах Чернівеччини. Задля розв’язання проблемних питань вони співпрацюють із міжнародними організаціями та громадськими об’єднаннями.

Куди можуть звернутися ВПО й інші постраждалі від збройної агресії рф у Чернівецькій області:

1. Сторінка Координаційного центру підтримки цивільного населення Чернівецької ОВА у Facebook.

2. Сторінка Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА у Facebook.

3. Анкети потреб цивільного населення за посиланнями:

Чернівецький район,

Дністровський район,

Вижницький район.

4. Гаряча лінія ОВА: 0 800 335 047.

Нагадаємо, за ініціативи Мінреінтеграції Координаційні центри діють при кожній ОВА. Їхня діяльність спрямована на підтримку та надання допомоги постраждалому населенню, зокрема ВПО, ветеранам, людям з інвалідністю, членам сімей загиблих захисників.