burger

Підбито підсумки щодо впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Опубліковано 30 Листопада 2023 року, о 13:32

Роботу Міжвідомчої координаційної ради, яка займається її впровадженням, обговорювали на підсумковому засіданні. Воно відбулося під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля й за участю Першої леді Олени Зеленської.

Кожне з 11 міністерств-учасників презентувало свої проєкти.

Результатом роботи Мінреінтеграції стало створення 25 Координаційних центрів підтримки цивільного населення при ОВА й у столиці, 62 – у районах і 664 – у територіальних громадах.

Успішними кейсами впровадження сервісів із ментального здоров’я на обласному рівні поділилися керівники Харківської та Миколаївської ОВА.

Ці регіони серед тих, які перебувають під постійними обстрілами. Тому для них актуальними залишаються питання евакуації, надання прихистку і психологічної допомоги.

Перша леді Олена Зеленська подякувала всім за роботу й зазначила, що психічне здоров’я наших людей – це і є та українська стійкість, яка вже стала легендою.

У межах засідання відбулася мінівиставка, під час якої міжнародні партнери представили свої проєкти, спрямовані на психосоціальну підтримку населення у регіонах.