burger

Країна-агресорка дуже недооцінює наслідки злочинної депортації та незаконного усиновлення українських дітей

Опубліковано 5 Грудня 2023 року, о 13:50

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила в ефірі телеканалу «Рада». Вона розповіла про підсумки нещодавньої робочої поїздки до США. Ця тема стала ключовою під час зустрічей у Державному департаменті та Конгресі.

Віцепрем’єрка обговорювала з американськими колегами питання пошуку викрадених росією українських дітей та механізми їх повернення.

За словами посадовиці, важливим кроком у цьому напрямі могло б стати отримання списків таких дітей, особливо дітей-сиріт. До прикладу, через посередництво ЮНІСЕФ. Для їх подальшого повернення в Україну.

«Також ми вживатимемо рішучих заходів, щоб ті, хто незаконно переміщував, всиновлював та долучався до інших злочинних дій, понесли покарання», – додала Віцепрем’єрка.

На її думку, ордери на арешт путіна і львової-бєлової, призупинка членства Білоруського Червоного Хреста в організації – це перші кроки світової спільноти у цьому напрямі. Будуть й інші сигнали для диктаторів росії та білорусі.

«Ми домовилися, що об’єднаємо зусилля для пошуку дітей із використанням баз даних, цифрових технологій та інших передових можливостей. А також працюватимемо спільно над притягненням до відповідальності тих, хто їх переміщує і незаконно всиновлює. Я дякую всім нашим партнерам, зокрема США, за проведену колосальну роботу. І сподіваюся на подальшу успішну співпрацю», – підсумувала Ірина Верещук.