burger

На Коордштабі з деокупованих територій заслухали доповіді міністерств

Опубліковано 7 Грудня 2023 року, о 10:59

Міністерство економіки

Мінекономіки працює над створенням спрощених умов ведення бізнесу на деокупованих територіях. Зокрема, удосконалюються грантові програми для підприємців і програми доступних кредитів.

Спеціальна робоча група працюватиме над формуванням політики економічного відновлення для ДОТ. А також напрацьовуватиме механізми допомоги регіонам, постраждалим від війни. Щоб процес економічного відновлення відбувався оперативніше, до цього також залучатимуть донорську спільноту.

Міністерство соціальної політики

Мінсоцполітики вже розробило постанову щодо формування кадрового резерву працівників на ДОТ. Наразі вона на етапі погодження.

Крім того, уже сформовано й узгоджено із представниками обласних військових адміністрацій план дій щодо стабілізації ситуації у сфері соціального захисту на ДОТ.

Міністерство охорони здоров’я

МОЗ розробляє концепцію повернення української системи охорони здоров’я на звільнених територіях. Вона передбачає окремі підходи до відновлення медицини для територій, окупованих із 2014-го та з 2022 року відповідно.

Наразі проєкт перебуває на внутрішньому погодженні у міністерстві.

Міністерство освіти і науки

МОН також активно розробляє концепцію щодо відновлення освіти на ДОТ. Усі підрозділи вже надали свої пропозиції, тож перший драфт документа буде готовий найближчим часом.