burger

Німеччина надає додаткові 17 мільйонів євро на житло для ВПО

Опубліковано 7 Грудня 2023 року, о 17:04

Сьогодні, 7 грудня, між Урядом України в особі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву і німецьким банком KfW підписана угода про виділення додаткових 17 мільйонів євро на пільгові житлові кредити для внутрішньо переміщених осіб. За рахунок зазначених коштів у 2024 році планується видати приблизно 400 нових пільгових житлових кредитів.

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук подякувала Уряду Німеччини й банку KfW за підтримку українців у ці складні часи: «Житло для внутрішніх переселенців – це дуже гостре соціальне питання. Проєкт із надання пільгових іпотек ВПО працює вже декілька років і гарно себе показав. Дуже дякую німецьким партнерам за продовження фінансування цього важливого проєкту».

«Ми із задоволенням продовжуємо нашу співпрацю з Україною у сфері пільгових житлових кредитів для українських внутрішньо переміщених осіб. Першу частину цього проєкту на загальну суму 25,5 мільйонів євро було успішно впроваджено протягом 2021-2022 років. Разом із нашими українськими партнерами ми дуже швидко побачили, що цей проєкт викликав значну зацікавленість. Саме тому сьогодні ми оголосили про додаткову підтримку у вигляді 17 мільйонів євро. Цей грант є складовою німецько-українського співробітництва задля розвитку, загальна сума якого лише у 2023 році становила понад 600 мільйонів євро», – зазначив постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні Тім Пранге.

Підтримка українців під час війни – це абсолютний пріоритет для банку KfW, тому установа продовжить стояти поруч з Україною та її громадянами, зазначив директор Представництва KfW в Україні Лоренц Ґесснер: «У результаті війни багато громадян України були змушені покинути свої домівки й стати внутрішньо переміщеними особами. Для більшості з них питання житла є найбільш важливим, тому ми готові підтримати Україну та її населення додатковими грантовими коштами, що надаються Урядом ФРН».