burger

Німецький банк KfW надає 24,2 мільйона євро на створення енергоефективного житла для внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 8 Грудня 2023 року, о 11:30

7 грудня 2023 року між Мінреінтеграції, німецьким банком KfW та Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) було підписано грантову угоду на 24,2 мільйона євро. Грант призначено для створення енергоефективного житла для внутрішньо переміщених осіб – «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ IX)».

У межах проєкту планується створювати житло для ВПО шляхом реконструкції наявних будівель із використанням сучасних енергозберігальних технологій, а також шляхом спорудження нових будівель.

Для участі у проєкті вже відібрано 8 об’єктів, що розташовані у Дніпропетровській, Львівській, Харківській і Хмельницькій областях.

Крім того, планується реалізувати низку соціальних програм для підтримки ВПО та розвитку потенціалу приймаючих громад.

З 2008 року й дотепер Уряд Німеччини виділив через KfW майже 120 мільйонів євро у вигляді грантів для розвитку соціальної інфраструктури в Україні, повідомив постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранге.

«Завдяки цьому значному фінансовому внеску було відновлено понад 500 об’єктів соціальної інфраструктури, облаштовано будівлі для проживання внутрішньо переміщених осіб, а також реалізовано низку масштабних соціальних програм для місцевих громад та переселенців. Поточний грант у розмірі 24,2 мільйона євро є ще одним прикладом нашої безумовної підтримки», – зазначив Тім Пранге.

«Ми високо цінуємо допомогу Уряду Німеччини, яка сьогодні є вагомою як за обсягами, так і за сферами спрямування. Дуже важливо, що одним із таких напрямів було визначено підтримку внутрішньо переміщених осіб, які втратили своє житло або змушені були залишити його внаслідок російської агресії. Це є виявом справжнього партнерства, який ми завжди пам’ятатимемо», – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

У межах поточного гранту планується забезпечити соціальним житлом приблизно 700 ВПО. Такі сподівання висловив директор Представництва KfW в Україні Лоренц Ґесснер: «Ми повністю та безумовно підтримуємо Україну під час війни й із величезним задоволенням продовжуємо нашу співпрацю з українським Урядом».