burger

Потрібно сформувати дієву політику щодо релокації закладів охорони здоров’я у безпечні регіони

Опубліковано 14 Грудня 2023 року, о 13:46

З цього приводу відбулася нарада під головування Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Йдеться про переміщення медичних закладів із Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Оскільки це досить непростий процес, необхідно подбати про їх фінансування, а також збереження кадрового потенціалу.

Зокрема, йшлося про доопрацювання проєкту постанови Уряду щодо реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році.

З цим документом мають ознайомитися представники обласних військових адміністрацій і внести власні пропозиції щодо удосконалення процесу фінансування медичних закладів, у тому числі релокованих.

Учасники наради зійшлися на тому, що переміщеним закладам необхідно надавати підтримку в адаптації до нових умов з метою забезпечення якісної медичної допомоги населенню.

При цьому слід враховувати індивідуальні особливості кожної області та кожного закладу, забезпечуючи оптимальне використання їхніх потужностей.

«Маємо подбати про лікарні, які продовжують працювати навіть у таких непростих умовах. Для цього нам потрібна чітка і дієва політика. Вона має гарантувати безперебійну та якісну медичну допомогу громадянам, враховуючи унікальність кожного регіону», – підсумувала Віцепрем’єрка.