burger

До уваги представників ЗМІ!

Опубліковано 18 Грудня 2023 року, о 19:29

Розпочато акредитацію на пресбрифінг з приводу підписання Угоди між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) щодо реалізації програми «Прихисток».

Угоду підпишуть Віцепрем`єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Церемонія підписання пройде 19 грудня 2023 року в Будинку Уряду за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, 3-й під’їзд, 6-й поверх. Початок: о 16:30.

Після підписання Угоди у пресцентрі Будинку Уряду відбудеться брифінг для медіа. Прибуття ЗМІ – з 16:45.

Акредитація представників ЗМІ за посиланням обовʼязкова.

Контактні номери телефонів: (044) 355-14-68, (044) 355-14-86.

Важливо! Пред’явлення документів, які посвідчують особу, є обов’язковим.

Довідково:

Програма «Прихисток» – це найбільший соціальний проєкт, започаткований небайдужими українцями, з надання безкоштовного житла для внутрішньо переміщених осіб в Україні, який запрацював з березня 2022 року.

Суть проєкту полягає в наданні фінансової підтримки власникам домогосподарств, які прихистили (розмістили) ВПО у власних будинках на безоплатній основі.

Наразі Мінреінтеграції забезпечує реалізацію Порядку надання компенсації власникам домогосподарств, які надали власні домівки для розміщення осіб з-поміж ВПО, що цього потребують.

Агентство ООН у справах біженців захищає людей, змушених покинути свої домівки через війну, конфлікти та переслідування. УВКБ ООН працює у понад 130 країнах.

В Україні у 2022 році Агентство та його партнери охопили допомогою понад 4,3 мільйона осіб. Цьогоріч станом на кінець листопада 2023 року – понад 2,5 мільйона осіб.