burger

Швейцарія виділяє додаткову допомогу для підтримки українців взимку

Опубліковано 26 Грудня 2023 року, о 13:02

Федеральна рада Швейцарії вирішила надати додаткові 11,8 мільйона швейцарських франків (понад 13,6 мільйона доларів) на підтримку населення країни взимку. Про це повідомляється на сайті швейцарського уряду.

Зазначається, що ці кошти спрямують на підтримку кількох неурядових організацій, які надають допомогу українцям.

Зокрема, Швейцарська агенція розвитку та співробітництва збільшить підтримку програми допомоги Гуманітарного фонду ООН в Україні на 1,8 мільйона швейцарських франків. Ці кошти будуть витрачені на опалення, зимовий одяг, підтримку оренди й утеплення житла.

Крім того, у межах підтримки програми зимової допомоги Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців виділять 3 мільйони швейцарських франків (майже 3,5 мільйони доларів). Гроші спрямують на допомогу внутрішньо переміщеним особам та людям, які проживають на територіях, що постраждали від війни.

Водночас Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань виділяє 10 мільйонів швейцарських франків (приблизно 11,6 мільйона доларів) для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури через Фонд підтримки енергетики Європейського співтовариства.

Загалом на допомогу українцям цієї зими Швейцарія виділила близько 26 мільйонів франків (приблизно 30 мільйонів доларів).