burger

Міжнародні партнери забезпечать побутовими холодильниками установи та заклади, які опікуються внутрішніми переселенцями

Опубліковано 5 Січня 2024 року, о 9:26

У межах проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні» до Закарпатської, Кіровоградської та Вінницької областей доправлять 638 холодильників.

Проєкт реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за фінансування Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

На початку січня зазначені області вже отримали перші партії побутової техніки. Зокрема, до Закарпатської області було доправлено 77 холодильників зі 134 запланованих, до Кіровоградської – 169 із 276, до Вінницької – 40 із 228.

Побутовою технікою забезпечать установи та заклади, які опікуються внутрішніми переселенцями, а також місця тимчасового проживання (МТП) переміщених осіб. Перелік адрес доставки був погоджений із відповідними ОВА за результатами засідання Координаційного штабу з питань ВПО.

Надана допомога покликана поліпшити умови проживання в МТП відповідно до постанови КМУ № 930, якою затверджено Порядок функціонування місць тимчасового проживання ВПО.

Нагадаємо, що ця постанова була розроблена Мінреінтеграції на виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.