burger

Удосконалено порядок надання ВПО житла для тимчасового проживання

Опубліковано 5 Січня 2024 року, о 16:50

Сьогодні Кабмін вніс зміни до Постанови від 29.04.2022 № 495, якою затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Відповідний документ розробило Мінреінтеграції.

Ухвалені зміни, зокрема, передбачають, що:

• Перелік пріоритетності надання тимчасового житла ВПО доповнено новими категоріями.

Тепер туди входять, в тому числі, сім’ї військовослужбовців з-поміж внутрішньо переміщених осіб; ВПО, які повторно перемістилися через збройну агресію рф. А також ВПО з-поміж мешканців відповідної територіальної громади, яка здійснює забезпечення житловими приміщеннями із фонду, житло яких було зруйноване.

• Розширено можливості фінансування органами місцевого самоврядування (ОМС) фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО, поза межами їхньої юрисдикції. Тобто ОМС тих територій, із яких перемістилися ВПО, зможуть брати участь у розподілі житлового фонду у приймаючих громадах.

• Відтепер ВПО можуть стати на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, навіть за відсутності такого фонду на момент їхнього звернення.

Зазначений документ напрацьовано за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Ухвалення цього рішення сприятиме ефективному обліку та наданню житла для тимчасового проживання внутрішніх переселенців.