burger

Відбулася нарада щодо створення резерву працівників державних, правоохоронних, соціальних та інших органів для роботи на деокупованих територіях

Опубліковано 11 Січня 2024 року, о 14:20

Захід пройшов під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. У ньому взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінінфраструктури, Міненергетики, Мін’юсту, Міндовкілля, МКІП і ДБР.

Учасники доповіли про вже зроблені напрацювання у цьому напрямі. Віцепрем’єрка надала доручення визначити подальші кроки й терміни їх виконання.

Вона, зокрема, зазначила, що формування резерву працівників правоохоронної, соціальної, житлово-комунальної, енергетичної, юридичної та інших сфер для роботи на деокупованих територіях вимагає певного часу і зусиль. Для того, щоб цей процес тривав динамічно, усім виконавцям необхідно чітко дотримуватися визначених часових меж.

За словами Ірини Верещук, ці сфери будуть так само важливими після звільнення наших територій, як і сектор оборони, охорона здоров’я та освіта. Тому в кожного відомства має бути своя стратегія формування кадрового резерву. А також підготовлені всі передумови для її реалізації.

«Йдеться про чіткі розрахунки потреб, підготовку проєктів нормативно-правових актів тощо. Щойно ми звільнимо ці території, там потрібно буде відразу відновити державну владу та подбати про населення», – підсумувала Віцепрем’єрка.