burger

«Результат – це що діти гордяться тим, що вони роблять. Є вже посмішки», – Оксана Шелест, Нова Каховка

Опубліковано 14 Січня 2024 року, о 9:17

Оксана Шелест працювала вихователькою дитячого садочка у Новій Каховці Херсонської області. Оскільки її рідне місто опинилося в тимчасовій окупації, родина жінки перемістилася до Запоріжжя.

У місті діяли різні програми та організації з метою підтримки людей, які були змушені через війну покинути свої домівки. Так, на очі Оксані потрапило оголошення в телеграм-каналі про захід під назвою: «Безпечний простір для жінок та дівчат, що постраждали від війни».

Спочатку Оксана відвідувала подібні заняття як звичайна учасниця. Згодом їй запропонували попрацювати з дітьми, адже жінка присвятила 25 років свого життя роботі з ними – була вихователем у спеціалізованому садочку для дітей з вадами мовлення.

Наразі Оксана не лише знову працює з дітьми, а й пішла вчитися арттерапії для діток. Паралельно проводить для матерів-переселенок та їхніх дітей спільні заняття з цієї тематики.

У планах в Оксани – продовжити навчання: пройти курс з арттерапії для дорослих і, можливо, навіть освоїти професію психолога.

Вона каже: хоче розвиватися, жити повноцінним життям і налаштовує на це й переселенок із дітьми, які відвідують її заняття з родинної терапії.