burger

Розпочалося громадське обговорення проєкту Постанови про запровадження відзнаки за особливий внесок у розвиток кримськотатарської мови

Опубліковано 15 Січня 2024 року, о 9:12

У межах реалізації Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки розроблено проєкт постанови КМУ «Про Премію Кабінету Міністрів України за особливий внесок у забезпечення розвитку кримськотатарської мови».

Його напрацювала робоча група, створена за результатами засідань Національної комісії з питань кримськотатарської мови під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

До її складу увійшли представники Мінреінтеграції, Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС), Міністерства культури та інформаційної політики України, Меджлісу кримськотатарського народу, Представництва Президента в АР Крим, Національного музею історії України у Другій світовій війні, а також художники, які працювали над ескізом нагороди.

Нормативний акт передбачає започаткування державної відзнаки за особливий внесок у розвиток та популяризацію кримськотатарської мови.

У ньому представлено Положення про Премію Кабінету Міністрів України, описи й ескізи бланка диплома та нагрудного знака лауреата відповідної премії.

Наразі стартує громадське обговорення проєкту постанови.

Зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 22 січня 2024 року включно. Листи слід надсилати на електронну адресу: [email protected].

Консультації стосовно проєкту Плану заходів можна отримати за номером: (068) 701-75-82 (Катерина Купраш, відділ співпраці з етнічними спільнотами ДЕСС).

Результати консультацій із громадськістю будуть оприлюднені на офіційному сайті ДЕСС.

Мінреінтеграції висловлює щиру подяку всім, хто долучився до напрацювання відповідної ініціативи.