burger

Відбулася зустріч Віцепрем’єрки Ірини Верещук з Міністром розвитку та технологій Польщі

Опубліковано 18 Січня 2024 року, о 17:45

Зустріч Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук з Міністром розвитку та технологій Польщі Кшиштофом Гетьманом пройшла у Варшаві. Також на заході був присутній Посол України в Республіці Польща Василь Зварич.

Зокрема, під час зустрічі обговорювалося питання співпраці з питань відбудови України. Зазначимо, що Міністерство розвитку та технологій Польщі разом із Польським агентством інвестицій і торгівлі (PAiH) започаткувало програму підтримки польських компаній, зацікавлених брати участь у відбудові України. Наразі до участі в цій програмі вже зголосилося понад 2800 підприємств.

У межах зустрічі було закцентовано на необхідності проведення чергового засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Також учасники обговорили українсько-польські торговельні відносини.

«Хочу відзначити те, що Республіка Польща є головним торговельним партнером України та посідає перше місце за обсягами двосторонньої торгівлі товарами між Україною і країнами Європи з питомою вагою 23,1% від загального обсягу. Сподіваюся, що така динаміка збережеться й у 2024 році», – сказала Ірина Верещук.