burger

У Рівному відбувся Форум Рад ВПО

Опубліковано 19 Січня 2024 року, о 16:46

Захід мав на меті налагодження комунікації між Радами ВПО Рівненщини у громадах, районах та області для створення дієвого і швидкого механізму реагування на зміни в безпековій ситуації.

Форум Рад ВПО області став майданчиком для обміну досвідом та ідеями. Захід зібрав понад 100 учасників. Серед них, зокрема, очільники обласної влади, громад, представники громадських організацій, соціальних служб та голови Рад ВПО.

Як повідомили у Рівненській ОВА, до події долучився і виконавчий директор Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Дермот Гамільтон.

Форум проходив у форматі тематичних панельних дискусій. Обговорювалися, зокрема, нагальні питання ВПО, а також успішні кейси їх вирішення. До прикладу, історії інтеграції та підтримки внутрішніх переселенців із Маріуполя.

Говорили також про шляхи працевлаштування й отримання житла, механізми захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

З початку повномасштабного вторгнення Рівненщина прийняла понад 88 тисяч ВПО. В області вже створено 39 Рад ВПО при територіальних громадах, 2 – на районному рівні й 1 обласну.

Ради ВПО діють при місцевих адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Вони представляють та захищають права й інтереси внутрішніх переселенців.