burger

З лютого 2022 року УВКБ ООН відремонтувало понад 27,5 тисяч будинків, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення рф

Опубліковано 24 Січня 2024 року, о 15:51

У співпраці з Урядом України, регіональною та місцевою владою Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) разом із партнерами завершили ремонт понад 27,5 тисяч будинків. Про це йдеться на сайті організації.

Завдяки програмі ремонту будинків українці мають змогу залишитися у власних домівках. Або ж повернутися до них після вимушеного переміщення в межах України чи після перебування в статусі біженців за кордоном.

Зокрема, відновлювальні роботи відбулися у Київській, Миколаївській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Вони були зосереджені насамперед на ремонті приватних будинків, а також багатоповерхових будівель.

УВКБ ООН залучає українських підрядників до виконання ремонтних робіт, надає будівельні матеріали або грошову допомогу для покриття витрат на ремонт та матеріали.

Роботи можуть включати відновлення даху, заміну вікон і дверей, утеплення будинку, а також капітальні ремонти будинків.

Зазначимо, що 23 січня високопоставлена делегація відвідала Київщину, щоб ознайомитися із результатами реалізації програми ремонту будинків. До неї, зокрема, увійшли Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді разом із Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі та Керівницею Офісу Генерального директорату Європейської комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення Клаудією Амарал.