burger

Через безпекову ситуацію у низці населених пунктів Донеччини буде проведено примусову евакуацію дітей

Опубліковано 29 Січня 2024 року, о 17:46

Це питання розглянули на черговому засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Члени Коордштабу одноголосно підтримали проведення примусової евакуації дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками. Йдеться про 9 окремих населених пунктів Донецької області.

А саме: села Антонівка, Іллiнка, Зоряне, Олександропiль, Желанне Друге Мар’їнської міської та Межове, Восход, Новоселівка Перша, Желанне Очеретинської селищної територіальних громад Покровського району.

Заплановано евакуювати 135 осіб, в тому числі 73 дитини та 62 супроводжуючих (членів сімей).

Приймаючими регіонами стануть Житомирщина та Закарпаття. Там вони безкоштовно будуть розміщені, забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

Під час зазначеного засідання Віцепрем’єрка Ірина Верещук висловила подяку всім, хто долучається до процесу евакуації дітей із небезпечних районів.

Нагадаємо, що евакуація здійснюється безкоштовно. Зробити це можна, зателефонувавши на гарячу лінію з питань проведення евакуації 0 800 408 911.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.