burger

Відновлення після деокупації: Харківщина

Опубліковано 30 Січня 2024 року, о 12:08

Українські військові звільнили вже 565 населених пунктів Харківської області. Наразі там проживає понад 183 тисячі осіб, з них майже 19 тисяч дітей та більш ніж 11 тисяч осіб з інвалідністю.

Головним завданням після звільнення є забезпечення нормального життя для мешканців. Тож тривають відновлювальні роботи критичної та соціальної інфраструктури.

Гуманітарна допомога

Гуманітарною допомогою охоплено 100% населення деокупованих територій (ДОТ). Мешканцям вже надано понад 6 тисяч тонн продуктів харчування та іншої гуманітарної допомоги.

Електро-, газо-, водопостачання

Електроенергія доступна вже у 398 населених пунктах. Також ремонтують газові мережі, які через пошкодження потребують відновлення. Централізоване водопостачання відновлено у 107 населених пунктах.

Медицина

Наразі на ДОТ працюють 160 закладів медицини. Також нещодавно на Харківщині запрацювала перша мобільна аптека в Україні.

Фінансові установи

Відновлено роботу 13 відділень банків і 43 банкоматів.

Поштовий зв’язок

Станом на кінець січня поштовим зв’язком охоплено 532 населені пункти. З метою максимального охоплення деокупованих громад поштовими послугами проводиться оптимізація шляхом переходу зі стаціонарних відділень пошти на пересувні.

Нагадаємо, що процесами, пов’язаними із ДОТ, опікується Координаційний штаб з питань деокупованих територій.