burger

Ірина Верещук провела нараду щодо подальшої долі Таврійського національного університету

Опубліковано 3 Лютого 2024 року, о 15:00

Йшлося про можливу реорганізацію Таврійського національного університету (ТНУ) імені В. І. Вернадського шляхом приєднання до Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Сьогодні, 3 лютого, у Києві відбулася спеціальна нарада під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

У заході взяли участь представники ТНУ, Мінреінтеграції, МОН, постійний представник Президента України в АР Крим, народні депутати, представники Національного університету «Києво-Могилянська академія» та інші.

Сторони обмінялись аргументами «за» і «проти» реорганізації. Також звернули увагу на врахування різних обставин, зокрема ролі ТНУ в розв’язанні актуальних питань, пов’язаних із Кримом.

Присутні дійшли висновку, що Таврійський національний університет має напрацювати стратегію, завдяки якій навчальний заклад зможе стати не просто конкурентоздатним освітнім закладом, а й інтелектуальним осередком для повернення й відновлення українського Криму.

За результатами засідання Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук доручила керівництву Таврійського національного університету напрацювати та подати на розгляд МОН стратегію розвитку університету з чітким планом реалізації.

«Таврійський національний університет має бути конкурентним освітнім закладом. З акцентом на кримську складову в плані підготовки кадрів та наукових напрацювань», — резюмувала посадовиця.