burger

Ірина Верещук взяла участь у форумі з підтримки громадян, постраждалих від війни

Опубліковано 9 Лютого 2024 року, о 15:21

Сьогодні, 9 лютого, у Львові проходить форум «Психосоціальні послуги: виклики сьогодення, пропозиції рішень, система координації, доступність для людини».

Під час виступу Віцепрем’єрка наголосила на необхідності посилювати державну політику щодо ветеранів. Адже люди мають чітко розуміти, які кроки робить держава і які є основні напрями ветеранської та соціальної політик.

«Я дякую за допомогу міжнародним і місцевим організаціям. До слова, деякі наші українські громадські організації проявили себе не гірше від міжнародних. Бо у них є та наша затятість», – наголосила Ірина Верещук.

За словами посадовиці, Координаційні центри підтримки цивільного населення, які були започатковані на Львівщині, вже масштабовані на всю Україну. Тому треба посилювати вже працюючу модель координації.

Необхідний також розвиток психологічної складової, адже ветерани та їхні родини потребують цього в першу чергу. Віцепрем’єрка навела приклад успішної реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала Перша леді Олена Зеленська.

«Весь свій практичний досвід за два роки повномасштабної війни ви перекували на нові робочі алгоритми з підтримки цивільного населення. І я хочу вам щиро за це подякувати. Бо вони працюють», – зауважила Віцепрем’єрка.