burger

Дві тисячі квартир для громадян, постраждалих від війни

Опубліковано 16 Лютого 2024 року, о 16:47

Сьогодні, 16 лютого, представники Мінреінтеграції, Міжнародної організації з міграції (МОМ), обласних військових адміністрацій і територіальних громад підписали меморандуми про співпрацю щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни.

Зокрема, йдеться про:

• Хотинську та Чернівецьку міські ради Чернівецької області;

• Коломийську міську раду Івано-Франківської області;

• Ірпінську міську раду та Гостомельську селищну військову адміністрацію Київської області;

• Агрономічну сільську раду, Ладижинську і Хмільницьку міські ради Вінницької області;

• Старосамбірську, Дрогобицьку та Кам’янка-Бузьку міські ради Львівської області.

Передбачено будівництво до 2000 квартир для приблизно 6000 людей. Мета ініціативи полягає у забезпеченні внутрішніх переселенців і вразливих категорій місцевого населення житлом завдяки доступній довгостроковій оренді.

Церемонія підписання меморандумів відбулася за участю Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та голови Представництва МОМ в Україні Алессії Скіавон.

«Забезпечення внутрішніх переселенців житлом – одна з ключових задач Уряду на багато років вперед. Йдеться про українські родини, які втратили домівки. Це великий виклик», – зазначила Ірина Верещук.

Віцепрем’єрка повідомила, що Мінреінтеграції напрацьовує Стратегію забезпечення переселенців житлом на 2025-2030 роки. Для її реалізації знадобляться зусилля як центральної влади, так і органів місцевого самоврядування. Також у цьому контексті є надзвичайно важливою допомога міжнародних партнерів.

«Ми сьогодні щиро вдячні за постійну підтримку Уряду Німеччини та Міжнародній організації з міграції», – наголосила Ірина Верещук.

Довідково:

Фінансування проєкту забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Кредитну установу для відбудови (KfW). Кошторисна вартість проєкту: 72,1 мільйона євро.

Передбачено будівництво/реконструкцію у 2024-2025 роках 24 житлових об’єктів у територіальних громадах Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей.